Sport en Voedingssupplementen ter ondersteuning van de sportprestatie 

Doping vrije supplementen zijn bij mij te bestellen 

Om gezond en fit te blijven is gezonde voeding voor iedereen belangrijk. Sporters zijn zich vaak al bewust van hun eetpatroon en kiezen voor een gezond en uitgebalanceerd dieet, met voldoende koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is goed om te beseffen dat de individuele behoeften aan bepaalde vitaminen of mineralen bij sporters hoger kunnen zijn dan gemiddeld. Zeker wanneer er op intensief niveau wordt getraind. Om sportprestaties te ondersteunen, spierpijn en blessures te voorkomen kunnen voedingssupplementen, naast een gezonde basisvoeding, worden ingezet. Op deze site lichten we een aantal nutriënten toe die voor sporters belangrijk zijn, zoals eiwitten, aminozuren, vitaminen en mineralen (waaronder elektrolyten). Welke specifieke nutriënten het meest geschikt zijn, hangt af van het type sport en de intensiteit.

Vitaminen en mineralen.

Het is gebleken dat bij sporters met een vitamine- en/of mineralentekort een multivitamine voor betere prestaties zorgt. Naast een multivitamine kan voeding ook worden aangevuld met individuele vitaminen en mineralen, zoals vitamine D voor de werking van de spieren en ijzer, vitamine C en verschillende B vitaminen (B2, B3, B5, B6, B12 foliumzuur/ Folaat) om vermoeidheid te verminderen.

Magnesium is van belang voor de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetten, de zenuwprikkelgeleiding, spiercontractie, cholesterolstofwisseling, temperatuurregulatie, detoxificatie en gezonde botten en tanden. Ook op hart en bloedvaten heeft magnesium een gunstige invloed: het helpt het bloed dun te houden, ontspant de bloedvaten en gaat verhoging van de bloeddruk tegen. Een te lage inname van magnesium met de voeding komt geregeld voor.

Factoren zoals stress, diarree, braken en een hoge suikerinname verlagen de magnesiumstatus.

Indicaties voor sporters

Geestelijke en lichamelijke belasting kunnen de behoefte aan magnesium sterk beïnvloeden. Veel sporters hebben tijdens of na het sporten last van spierkramp of stijve spieren. Voldoende magnesium kan deze klachten verhelpen. Magnesium is goed voor de spieren en ondersteunt het energieniveau. Bovendien draagt magnesium bij tot een goede elektrolytenbalans. Adviesdosering 200-400 mg per dag.

Sporten verhoogt de weerstand maar bij intensief sporten is dit effect echter omgekeerd.

Topsport vergt veel van het lichaam, met name het immuunsysteem.

Bent u na het lezen van een gedeelte van de info op deze pagina geïnteresseerd in orthomoleculair advies m.n. voor sporters, en niet zeker of u bepaalde tekorten zou kunnen hebben, dan kunt u een bloedtest voor sporters doen bij mij


Het bloedonderzoek sporters kijkt naar de huidige status van verschillende vitaminen, mineralen en testosteron. Deze onderdelen geven je inzicht in je uithoudingsvermogen tijdens het sporten en het proces van herstel na lichamelijke inspanning. Met deze inzichten kun je wellicht je sport en prestatie gunstig beïnvloeden.

Eenvoudig zelf je sample afnemen

Je kunt al onze testen zelf thuis afnemen. Je hoeft dus niet naar een prikpost of jouw huisarts. Een duidelijke instructie en retourenvelop maken het wel zo makkelijk. In het lab wordt jouw sample door een arts of biochemicus gecontroleerd. Zo weet je zeker dat jouw onderzoek zorgvuldig is verlopen.


Een betrouwbaar resultaat met begrijpelijke uitleg

mocht je nog vragen hebben of meer info voor de werkwijze kun je altijd een afspraak met me maken Liefs Ina inbalansalmelo@gmail.comZou u meer willen weten over wat dat betekent en wat ik dan doe?

mijn voorkeur gaat uit naar contact via de mail inbalansalmelo@gmail.com

Afspraak annuleren
Indien u een afspraak wilt annuleren, dan kan dat tot 24 uur van te voren.
Anders wordt er 50% van het tarief in rekening gebracht.

bij In Balans Almelo kunt u ook een cadeaubon bestellen door het contactformulier in te vullen met uw gegevens en het te besteden bedrag.

u krijgt na betaling de cadeaubon thuisgestuurd.